FÅGELPARKEN

ETT TILLÄGGfågelhus 1

Efter vårt första möte med parken var vi alla eniga om att det var en fantastisk liten oas. Kanske inte bortglömd som vi trott. Men lite hemlig på något vis. Och att den var i stort behov av lite kärlek och omsorg. 
I parkens mitt finns en cirkulär öppen plats som omges av fem slitna gröna parkbänkar och ett tiotal ståtliga gamla ekar och en massa ogenomträngligt buskage. En stig klyver den norra och södra delen mitt itu och bildar två öppningar. En mot väst och en mot öst. Och det var någonstans här som vi ville göra ett tillägg. Något som får de passerande att lockas in i parken. Något som får de som tar smitvägen igenom att stanna upp för en stund. Något för alla fåglarna.

Gröndalslunden får ett tillägg. Ett fågel-bo-bord.

GRÖNSDALSLUNDEN

gröndalslunden_1

det-industriella-fågelbyggandet1

Screen Shot 2014-11-10 at 21.58.36


 
“This is the place of places and and it is here.” ― Gertrude Stein

PLATSBESÖK

Vi träffar på besökare i parken. Mannen med kaffekoppen, sittdynan och cigarren – han är nog en stammis. Motionären – hade han stavar?? Ett par med nyfödd bebis – ville nog ha en stund för sig själva och selfies “med barn i park”. Två äldre och glada kvinnor, kanske hundvakt? Förbi passerande människor som genar över parken.

Jennie o anna i parken

träd

Advertisement
%d bloggers like this: